lunes, 13 de abril de 2015

"Curiosity" troba indicis d'aigua salada líquida a Mart a la nit

L’ultim estudi internacional liderat per investigadors del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) que ha sigut publicat en l'últim número de la revista 'Nature Geoscience', ens explica que Als cinc primers centímetres de terra del cràter Gale, a Mart, les condicions ambientals permeten l'existència d'aigua líquida salada (salmorra) durant la nit. De dia, amb l'augment de la temperatura, les salmorres s'assequen, però al vespre les sals presents al sòl (perclorats) tornen a absorbir el vapor d'aigua de l'atmosfera.



El cràter Gale, situat a l'equador de Mart, és la zona més calenta i seca del planeta vermell. Per això, els autors d'aquest estudi creuen que si s'ha trobat salmorra en una zona on les temperatures afavoreixen la sequedat, també podria existir a la resta de la superfície. 

L'estació meteorològica REMS, dissenyada a Espanya per investigadors del CSIC, s'encarrega de monitoritzar les condicions ambientals sobre la superfície de Mart. 


La troballa de salmorra ha sigut possible gràcies a l'instrument REMS (Rover Environmental Monitoring Station) integrat a 'Curiosity'. Els objectius de la missió inclouen verificar el potencial biològic de la zona explorada; investigar els processos planetaris que es produeixien a la seva superfície i que influeixen en l'habitabilitat del planeta; i caracteritzar els nivells de radiació que arriben a la superfície de Mart i al cicle de l'aigua.


No hay comentarios:

Publicar un comentario