viernes, 24 de abril de 2015

La vida a Mart: les roques riques en ferro podrien ser la clau


Els primers forats perforats per rover Curiosity de Mart de la NASA van revelar quantitats significatives d'hematita , un mineral d'òxid de ferro. Credit: NASA/JPL-Caltech/MSSS



Un estudi de les aigües termals de Yellowstone ha revelat noves pistes sobre com els materials orgànics van poder aconseguir conservarse en ambients similars al planeta vermell, millorant les nostres possibilitats de trobar possibles signes de vida.

La majoria dels estudis s'han centrat en la conservació del material orgànic en roques riques en sílice, la font primària de petits fòssils a la Terra que només es poden veure amb un microscopi. No obstant això, alguns investigadors han començat a mirar com les roques riques en ferro també estan subjectes a possibles senyals de vida . El seu estudi d'aigües termals de Yellowstone va trobar que el ferro podría, ja sigui conservar o reaccionar amb la matèria orgànica d'una manera que ajuda a formar un registre fòssil. Aquestes troballes contradiuen suposicions prèvies que les roques riques en ferro podrien destruir la matèria orgànica a través de la reacció química coneguda com oxidació.

Feu clic aquí per veure la notícia 

No hay comentarios:

Publicar un comentario