viernes, 10 de abril de 2015

La pesca d'escombraries espacials: Noves xarxes capturen antics satèl·lits

Els científics esperen treure maquinari antic des de l'òrbita al voltant de la Terra anant de "pesca" a un lloc diferent de qualsevol altre: en lloc de revestiment de riberes amb canyes de pescar a la mà, els científics estan en caiguda lliure per l'aire, disparant xarxes en un satèl·lit model en miniatura. 


 
El viatge va tenir lloc a bord d'un avió que vola en una forma parabòlica, fent que els passatgers experimentin breus períodes d'ingravidesa. El vol estava destinat a provar la capacitat d'una xarxa (no molt diferent d'una xarxa de pesca tradicional) per capturar i eliminar satèl·lits morts, parts de coets i altres deixalles humanes que suren a l'espai.

Xarxes de projectil disparades per un canó d'aire seran utilitzades per l'Agència Espacial Europea per capturar i eliminar les escombraries espacials. Dos científics de l'ESA proven les xarxes dins d'un avió volant en arcs parabòlics per crear breus períodes d'ingravidesa. Credit: ESA
 
Basat en l'èxit de les proves, els funcionaris de l'Agència Espacial Europea (ESA) prendran les xarxes "de pesca" a l'espai el 2021 com a part de la missió e.Deorbit per eliminar les escombraries espacials, la qual cosa suposa una seriosa amenaça per a diverses naus espacials i missions.


Feu clic aquí per veure la notícia


No hay comentarios:

Publicar un comentario