viernes, 10 de abril de 2015

La Terra va xocar amb un planeta bessó per a crear la Lluna

Tenim una idea de com es van formar Mart, la Terra, Venus i Mercuri. Però la gran pregunta és, com es va formar la Lluna?

La teoria del gran impacte diu que el nostre planeta va xocar amb un altre de la grandària de Mart, conegut com Theia. Va ser un cataclisme tan violent que el nostre planeta va desaparèixer durant unes hores. Una petita part va sortir disparat i es va barrejar amb les restes de Theia, convertits en roca fosa després del cop. El resultat va ser la Lluna.

El probema és que es diu que només l'1% dels planetes que xocaven eren entre planetes molt semblants. I la Lluna, després de les investigacions i les mostres obtingudes per les missions Apol•lo demostren que té una composició molt homogènia.

El recent treball publicat a Nature explica que aquests xocs entre bessons eren molt més probables. Els resultats de l'anàlisi afirmen que entre el 20% i el 40% dels cossos que van xocar contra la Terra eren pràcticament iguals químicament. En altres paraules, "és bastant probable" que la Terra xoqués amb un planeta bessó i que això expliqui l'origen de la Lluna, diu Alessandra Mastrobuono, astrofísica del Institut de Tecnologia d’Israel y coautora del estudi.

Reconstrucció del xoc entre la Terra i un altre planeta amb una composició molt similar / Hagai Perets


No hay comentarios:

Publicar un comentario